Jablečný štrůdlvytisknout
recept
1 v.j. = 40 g
Ingredience:
1 Hera na pečení (nebo jiný tuk)
400 g hladké špaldové mouky
250 ml mléka
špetka soli
800 g nastrouhaných jablek
nasekané ořechy na ozdobu dle chuti (např. vlašské)
skořice
Postup:
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly (pro 4 „nohavice“).
Pozn.: Pokud jsou 4 „nohavice“ moc, 2 díly si můžete dát v sáčku zamrazit pro pozdější použití.
Jednotlivé díly těsta rozválíme do tenka, na každý díl rozložíme do pruhu uprostřed 200 g nastrouhaných jablek, které posypeme skořicí.
Boční okraje plátu přehneme přes pruh s jablky, čímž vytvoříme závin. Konce štrůdlu uzavřeme a celý jej potřeme vajíčkem a posypeme nasekanými ořechy.
Přeneseme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C na horkovzduch cca 20 min. (do zlatova).
