Jablečný štrůdlvytisknout
recept

1 v.j. = 40 g

 

Ingredience:

1 Hera na pečení (nebo jiný tuk)

400 g hladké špaldové mouky

250 ml mléka

špetka soli

800 g nastrouhaných jablek

nasekané ořechy na ozdobu dle chuti (např. vlašské)

skořice

 

Postup:

Z ingrediencí vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly (pro 4 „nohavice“).

Pozn.: Pokud jsou 4 „nohavice“ moc, 2 díly si můžete dát v sáčku zamrazit pro pozdější použití.

Jednotlivé díly těsta rozválíme do tenka, na každý díl rozložíme do pruhu uprostřed 200 g nastrouhaných jablek, které posypeme skořicí.

Boční okraje plátu přehneme přes pruh s jablky, čímž vytvoříme závin. Konce štrůdlu uzavřeme a celý jej potřeme vajíčkem a posypeme nasekanými ořechy.

Přeneseme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C na horkovzduch cca 20 min. (do zlatova).

Jablečný štrůdl