Tapioka pudinkvytisknout
recept

1 porce = 2,7 v.j.

 

Ingredience:

70 g Tapioky (odpovídá cca 100 ml)

200 ml mléka (kravské, kozí, kokosové, sójové, mandlové…)

Polévková lžíce stévia kristalle 1:1

Vanilka Bourbon

Kousek ovoce na ozdobu, případně lístek máty nebo meduňky, skořice…

 

Postup:

Perly propláchneme pod tekoucí vodou a namočíme do 3 dílů vody (čili do 300 ml). Po nabobtnání přidáme mléko, stévie kristalle a špetka vanilkového bourbonu. Směs vaříme za stálého míchání na mírném ohni do zhoustnutí (jako pudink). Hotový produkt odpovídá necelým 6 v.j. Pokud rozdělíme výrobek do dvou sklenic, bude mít jedna porce 2,7 v.j. Můžeme ozdobit drobným ovocem, např. borůvkami, malinami, jahodami apod., které započítáme!

Tapioka pudink