Kakaová roládavytisknout
recept

1 v.j. = 0 g                  Nepočítá se!

 

Ingredience:

5 vajec

80 g stevia kristalle 1:1

strouhaný kokos

kokosový olej (nemáte-li rádi kokosovou příchuť, můžete použít jiný)

kakao holandského typu – 3 polévkové lžíce

šlehačka ke šlehání

 

Postup:

Žloutky se stévií kristalle ušleháme do pěny, přidáme 3 polévkové lžíce kakaa a sníh z bílků. Na plech položíme pečící papír, který potřeme olejem a jemně posypeme strouhaným kokosem. Poté na něj vylijeme a rozetřeme těsto. Pečeme cca 5-8 min. (podle typu trouby) při 170°C nejlépe na horkovzduch.

Upečený plát necháme vystydnout, poté jej potřeme ušlehanou šlehačkou a zabalíme do rolády. Uchováváme v lednici.

 

Náš tip na „Kinder mléčný řez“:

Postupujeme jako u kakaové rolády, jen plát těsta rozkrojíme na půl a potřeme pouze jednu polovinu plátu a druhým plátem přiklopíme. Nakrájíme požadované obdélníčky a uchováváme v lednici.

Kakaová roláda